miercuri, 29 septembrie 2010

Din bucataria mea



Azi a fost o zi dedicata dulciurilor de post: placinta cu mere si chec cu cacao.
Sunt retete incercate pentru prima oara. Maine voi reveni cu poze despre minunata paine facuta in casa. O nebunie! Nici nu se compara cu cea din comert sau cea facuta la masina. Te muncesti ce-i drept la framantat dar in final eforturile iti vor fi rasplatite.

Malagamba

De ceva timp ma tot dedic micilor delicii culinare. Nu fac nimic special sau complicat ci doar incerc pe cat posibil sa nu mai mananc atat de mult la restaurante.
Avand in vedere ca mancarurile traditionale mi le pot face chiar eu acasa am decis ca atunci cand voi iesi afara sa-mi rezerv un locsor doar pentru anumite experiente culinare inedite cercetand inainte piata restaurantelor.
Ca un prim exemplu pot spune ca am fost de curand, la recomandarea www.foodblog.ro intr-un restaurant mic si cochet numit Malagamba ce serveste doar mancare italiana. Patronul este irlandez si a decis sa-si incerce norocul si in Romanica. Dupa ce am citit un articol despre el http://www.foodblog.ro/2010/09/interviu-john-mccarthy-proprietar-malagamba-bucuresti/ m-am decis sa ma duc la fata locului si sa incerc: eu -Ravioli al pomodoro ( Ravioli umpluti cu branza si spanac, intr-un excelent sos de rosii al case), greierasul -Sapori d'Asia ( preparat cald ce contine: Rucola, muschi de vita, rosii cherry, morcovi, ciuperci, dovlecei, ardei gras, ceapa rosie, usturoi, radacini de ghimbir, sos de soia, susan, sos de stridii, sos de chili dulce, patrunjel. Ambele feluri au fost excelente cel putin salata a fost o premiera, un pic cam condimentata dar merita incercata macar o data. Data viitoare voi face la fata locului si cateva poze.

Inainte de a porni catre Malagamba va recomand calduros un pic de intro prin istoria Bucurestiului: Cine a fost Malagamba ? http://www.malagamba.ro/sergiu_malagamba.php