Vacarmul din parcuri

Primul gand pe care il ai minte, in momentul cand soarele iti ranjeste la ferestra, este sa te plimbi. Dar astfel de ganduri devin adevarate capcane pentru cei care cred ca un moment de relaxare vine dupa o plimbare in parc.
Mi-as dori din tot sufletul sa pot ignora grupurile de tarani care vorbesc tare persifland alti oameni de prin parc...sa pot lovi meclele scuipatoare de bomboane agricole ....sa pot arde cu privirea tiganeala pitipoancelor ce-si umplu botul de sclipici roz....sa pot da suturi celor care se cred proprietari de trotuar pentru a-si etala borsche-ul cayenne si nu numai.
Sa iesi in parc iti cere multa stapanire de sine. Mi-as dori sa fiu invizibila si sa am un pistol cu bile. Sa pot nenorocii barbatia unora pentru a nu aduce pe lume altii ca ei si sa pot tumefia fetele huliganilor care fac pe smecherii in cete bine inchegate. Sa-ti iei gandul de la plimbari romantice cu barca unde vin cei angajati pe o bruma de "salariu" cu "da-mi si mie conasule..trai-ti-ar familia...uite iti tin barca sa nu o ia vantul..sa nu o ia pe frumoasa". Cum sa ma bucur de o vata pe bat..chiar si ea roza...cand vad ca rotesc la ea niste maini negre nespalate dupa n pisuri. Cum pot sta vitele la coada si sa serveasca asa ceva?? Am stat si eu o data. Dar atat mi-a fost de ajuns! Cum iti poti urca copilul in trenuletul din parcul de distractii Disney(Ro)mania cand auzul iti este zgariat de zgomotul ascutit al rotilor ce huruie pe sinele mancate de rugina?? Odata urcat in trenuletele alea ti se prabusesc toate visele ce adera la normalitate. Copil fiind cred ca as ramane traumatizat de o astfel de experienta.
Exista un loc mai nou, plin de rate, gaste si lebede. Langa acel loc este pus un PANOU mare cu "Nu hraniti pasarile". Cred ca jumatate din acel parc sufera de un puternic analfabetism altfel nu-mi explic buluceala oamenilor inarmati cu popcorn si covrigi ce aruncau in lac ca la balamuc pentru a-i lasa si p'aia mici sa se bucure.
Dupa o astfel de plimbare iti vine sa te duci departe..departe..catre civilizatie!

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Un nou inceput

Eu nu ma lepad de Romania ci ea se leapada de mine!

Notes to myself and for everyone who's bored