Votat: Democratia



De doua saptamani sunt picata in transa. Ma uit tamp cand intr-o parte cand in alta de parca as fi la un meci de tenis. Cand stanga i-o trage dreptei, urlatorii din partea lor de jumatate striga apocaliptic: URAAAA! Cand dreapta se screme sa i-o traga stangii...liniste! O liniste sugrumata!Fiecare se strecoara tiptil pentru a-si masca naravul pe partea cealalta de urlatori. Acolo unde este frenezie curata iar din izvoare miere curge!
De doua saptamani sunt de-a dreptul bulversata de ceea ce se intampla in Romania. De cand a venit Dottore la Guvern aproape ca mi s-a perturbat somnul. Cand au avut loc manifestatiile din Ianuarie, pe forumul romanilor din Olanda era ditamai zvarcoleala. Si eu protestam. Are si Base portia lui de rele. Sa fim de-a dreptul visatori sa credem ca politicienii isi fac injectii cu doze letale de adevar (asta apropo de ce zicea Crin ca ei nu vor fi aceia care sa minta o tara intreaga). In acele momente vedeam negru in fata ochilor si aplaudam in sinea meu cand Badea le zicea de fiecare data ceva de dulce: "Ha!!! Ca bine le zici!" Intr-un fel sau altul le zicea pe buna dreptate.Dar revenind la forum. Oamenii erau in delir:"Haideti in strada ce mai asteptati? Jos Basescu!" De abia era o mana de oameni dar nu conta asta. Sa iasa lumea in strada ca nu se mai poate.
La aceasta ora, pe forum, liniste si pace. Nici albina nu se aude! O liniste aproape infricosatoare. Nimeni nu-si da cu parerea despre schimbarile abuzive atat de evidente aduse in cateva dintre institutiile statului (daca nu chiar in toate). Dar absolut nici o parere de genu: "bravo, asa, schimba toti oamenii cu oamenii PSD-ului." Ei, daca se gaseste cineva sau mai bine zis daca indrazneste cineva sa spuna: "Hmmm...parca nu prea e bine ce face totusi Ponta!" TOTI SAR CA ARSI! De parca le-a picat ceara incinsa pe retina: "Ce bha basistule??? Ce tot mananci acolo? Crezi ca Base nu a facut si a dres? Crezi ca e singurul care a plagiat?" (in afara de Aristotel si Platon conform spuselor Domnului Ioan Rus)
Din punctul meu de vedere este foarte interesanta aceasta lipsa de reactie. Li se toarna pe gat flacara semi-stinsa a democratiei si nu caraie nici unul ca o fi bine ca o fi rau. Dar daca vii si spui ca nu e ok ce se intampla te ard toti! Nu conteaza ca te juri ca nu tii nici cu Base nici cu nimeni...esti Basist! Punct! Coruptia din Romania aproape ca legitimizeaza toate actiunile murdare facuta de actuala putere: "Lasa bre sa fure si ei, ca asa au furat si altii!"
Dar cum ziceam are si Basescu pusa deoparte portia lui de fapte chiar daca nu au fost aduse in discutie in momentul in care s-a creat intregul document pentru suspendare. Cine stie? Poate ca de acele "fapte" stau si altii agatati.
Revenind: nici o parere in legatura cu "tragedia" comica produsa de protagonistul Nastase avandu-l in rol secundar si atat de loial pe... dl Fular Burberry. Ar fi fost si un glont pe acolo. Cica inca este pierdut pe undeva prin gat. Se spune ca acuma sta cuminte in inchisoare (Nastase, nu glontul) ca sa arate lumii ce om demn este el.
E incredibila lipsa de reactie a oamenilor! Bine, acuma nu iau de buna tot ce se intampla pe un forum. Reactii au tot fost prin ziare iar la comedie nu stiai daca sa razi sau sa plangi. Nu stau sa intru in detalii. De obicei as fi comentat pe blogul meu ceea ce s-a intamplat dar mi-a fost o sila imensa. M-am bucurat ca l-au condamnat. Din pacate a capatat cam putin dar am zis hai ca merge si asa. Cu tzaraita!
De la aceasta comedie s-a dezlantuit potopul sau asta a fost cel putin cireasa de pe tort. Tot ce se intampla acuma se face in vederea atingerii unor scopuri foarte precise (printre altele): gratierea lui Nastase si "gratierea" (metaforic fiind spusa) a lui Voiculescu. Cat despre democratie? Tocmai i s-a pus un caus in gura. Totul s-a facut pe fata fara nici cea mai mica jena. Oare e scris in ADN-ul nostru sa stam cu capul plecat?! Sa jucam chiar atat de mult rolul de "sac fara fund"?!

Pe site-ul contributors.ro am gasit un comentariu decent in legatura cu lipsa de reactie a oamenilor. Comentariu facut in urma postarii articolului "Adio, Europa" de V.Tismaneanu, drept dovada ca lipsa de reactie este sinonim cu a fi spalat pe creier.


"Domnule Tismaneanu,
Milioanele acelea de romani de care vorbiti, care nu vor sa spuna “Adio, Europa!” si nu sint dispusi sa taca, sint cu mult mai putini, de fapt. Eu traiesc in Brasov, un oras, oarecum, cu pretentii (desi cu coloana vertebrala postbelica muncitoreasca). Cunoscutii mei sint oameni care cistiga bine, in firme de top. Nimeni nu a protestat vehement si pe fata la dezastrul democratic intimplat in ultimele 10 zile (ca sa nu mai povestim de inceputul sfirsitului, cu actiunile indreptate impotriva ICR etc). Intelectualii de care vorbiti, caci despre ei e vorba, in mare masura, sint si ei putin sedati. Basescu e devenit sinonim cu “raul”, incet, incet, printr-o spalare subtila a creierelor. Replica “si ailalti au facut la fel cind au venit la putere” e pe buzele unor oameni de la care ai avea alte pretentii. O incercare de a protesta in strada impotriva lui Ponta si a imposturii intelectuale pe care o practica s-a soldat cu o picodemonstratie de 5-6 oameni in centrul orasului. Aseara, la auzul scorului obtinut in parlament (cu “p” mic) oamenii strinsi in fata TN din Bucuresti, au incins o hora de bucurie. Grotescul a pus stapinire pe Romania complet. E de neinchipuit ce se petrece aici. Bucurestiul are vreo 2 milioane de oameni. Acum 2 seri au iesit in strada sub 3000 de oameni (simpatizanti PDL) si citeva sute, separat, “neinregimentati”. Asta e tot… Unde sint oamenii carora le mai pasa de tara asta? Si atunci sa nu-ti para rau ca ai ramas in Romania, ca ai sperat ca poti face ceva din interior?" - Eugen Andronic

Ieri m-am uitat la un anumit canal TV deoarece aveau cea mai buna transmisie. Din pacate a trebuit sa asist si la aberatiile ce izbucneau frenetic din gura moderatorilor si a invitatiilor acestora. Toti o dadeau cu regimul Basescu. Victor Ciorbea a facut o afirmatie la care am ramas fara cuvinte. A spus ca regimul Basescu a facut mai mult rau decat a facut Dej, Ceasusescu, Iliescu, Constantinescu, Tariceanu, Nastase la un loc. Nu a pronuntat aceste nume dar s-a legat de timp. Cica Base a facut cel mai mult rau decat toti oamenii ce au stat la putere in secolele 20 si 21. Pai cam toti intra in perioada asta. Cum poti declara asa ceva si mai rau decat atat cum poti , tu, ca moderator al emisiunii sa stai si sa taci!
Tot pe acest canal TV, in timp ce lumea vota in Parlament, pe celalalta jumatate de ecran era transmis in direct MARELE si SINGURUL protest fata de Basescu. Era special transmis pe jumatate de ecran deoarece bruma de oameni care era prezenta nu putea sa acopere un cadru mai larg. Timp de 2 ore( cred) am vazut aceleasi fete de sute de ori. La un moment dat camera ramasese "intepenita" pe un singur protestatar care cauta de zor intr-un portofel ce parea clar ca nu era al lui. Cand de abia am realizat ca individul chiar fura in fata camerei de luat de vederi, cameramanul s-a prins si el in cele din urma a indreptat camera spre alti protestatari.

Ce pot sa mai spun? Intr-adevar e grotesc ce se intampla. Si cand spun grotesc ma refer atat la lipsa de reactie a oamenilor cat si la spalarea pe creier a tinerilor si o data cu acestia si a unor cunostinte apropiate. Cred ca asta din urma ma doare cel mai rau.

Presedintele Basescu este cel mai bun presedinte dintre toti pe care i-am avut pana acum. Asta am realizat-o de cand a venit PSD la putere. Credeam ca mai rau decat Basescu nu se poate.
Cand spun cel mai bun nu inseamna ca sunt gata sa-i ridic statuie. Atata poate Romania in acest moment. Altul nu avem. Altul mai bun nu exista. Daca ar fi existat as fi votat pe altcineva. Prin urmare, pe 29 Iulie voi lua drumul catre Haga si voi vota NU pentru Basescu ci pentru Democratie! Cu astfel de ganduri sa pleci si TU spre urna de vot!


Update: Se pare ca ne va fi refuzat pana si dreptul la vot daca nu dovedesti ca platesti impozit in Romania

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Un nou inceput

Eu nu ma lepad de Romania ci ea se leapada de mine!

Notes to myself and for everyone who's bored