Indignare!

De cand sunt aici, mi-am pastrat cateva obiceiuri pe care le aveam si in Romania. Imi place sa citesc despre ce se intampla in Romania. Sa fiu pusa la curent. Mi se pare normal. Dar am observat ca foarte multe ziare (ce erau cat de cat "digerabile") au ajuns sa se prostitueze intr-un hal fara de hal. Mai treceam cu vederea peste cateva articole superficiale si scrise cu popou din putul gandirii dar de data asta nu mai pot tace.

Cel mai des ziar citit a fost Gandul! De 2-3 saptamani sunt oripilata de ceea ce vad!!! Majoritatea titlurilor, fara exagerare, sunt de genul Click, Libertatea sau Can-Can! Si Adevarul, vad, ca o ia pe aceeasi cale. Exista anumite titluri care pur si simplu prind la prosti. Si cum prostii "e" multi, ziare ca Gandul si Adevarul nu au nici o sansa pe piata "stirilor" de cacao daca nu se ia dupa val, dupa turma! Vrea prostimea sa vada poze socante cu Gaddafi sau cu accidentul lui Huidu? I se da fara numar zeci de articole ce se invart in jurul aceluiasi subiect. Imi inchipui ce a fost si la TV in ziua cu Huidu! Au zis " bine Doamne ca ne mai dai cate o tragedie ca nu stiu altfel ce as fi pus pe prima pagina sau ce ar fi putut dezbate dnul Gadea !".
A fost la un moment tragedia cu acel microbuz ce avea scaune puse din burta, peste tot in ziare, microbuzul mortii in sus microbuzul mortii in jos! Acolo a fost altceva, pura prostie pentru care, mortii, si-o iau in final. Da-l in aia ma-sii de microbuz ca nu a fost bantuit sau blestemat!
Revenind la ziare, sa va dau cateva exemple de titluri menite sa te atraga sa dai click sau articole rasuflate care nu au absolut nici o decenta in a-ti transmite tie, cititorule, niste informatii corecte. Dar inainte de a face asta observati care sunt cuvintele cheie: vezi, SOC, BREAKING NEWS, BOMBA!, Cine, Cum, Unde, Care, Click, etc. Pe langa cuvintele cheie, titlul oricum nu inspira cine stie ce articol de prima pagina!

1)MADE IN ROMANIA: mitraliere în Burkina Faso, paraşute în Mauritania. Vezi care sunt cei mai mari clienţi de armament ai României

2)BOMBĂ! El este Zoltan Teszari, cel mai bogat român. Aşa arată miliardarul în euro, patronul gigantului RCS&RDS - care s-a luptat să rămână necunoscut - Vezi primele poze făcute ...

3)Pentru prima dată în ultimii 35 de ani un asteroid gigant va trece, la mică distanţă, prin dreptul Pământului. Ce pregătiri se fac pentru data de 8 noiembrie Nimeni nu se mai osteneste sa puna un semn de intrebare. Acolo trebuia pus un semn de intrebare la sfarsit. Alta caracteristica a gazetarilor este sa fie pusa in titlu si o intrebare.

4)Doar pentru cei ca Patriciu şi Ţiriac. Vezi cele mai SCUMPE telefoane din lume şi cât costă cel mai tare smartphone

5)Cine este pe prima poziţie în topul vedetelor plătite exagerat la Hollywood - (da click prostule si uita-te ca din titlul nu vei afla)

6)Clipul viral care a înnebunit Youtube-ul: Cum a reuşit această femeie să facă sute de mii de oameni să dea click - VIDEO

7)Cum arată sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial în 45 de fotografii

8)RECONSTITUIREA: jurnaliştii de la Der Spiegel publică detalii în premieră despre felul în care A FOST OMORÂT GADDAFI - alta caracteristica: folosirea caps-ului pentru a atrage atentia. Altfel esti un chior si nu vezi!

9)Cutremurele au făcut 780.000 de victime în ultimii 9 ani, afectând alte 2 miliarde de persoane. Care au fost cele mai grave De fiecare data cand se aude despre un cutremur incep sa curga la stiri, statistici si dezgropaciuni alte trecutului, interviuri cu Marmureanu si preziceri din sfere etc. Alta ruga a jurnalistului cand isi pune materia cenusie pe perna: "bine Doamne ca ii mai trosnesti si pe altii, si Doamne, te rugam de data asta, sa fie si 2500 de victime, de preferabil si cateva mortaciuni, nu de alta, dar cand a fost uraganul Irene din SUA nu a murit nimeni :(((..aaa..si daca nu te superi, fa si un bebe de 2 saptamani sa supravietuiasca ")

D'aia bre nu se fac autostrazi!!!! Nu cumpara nimeni ziare fara poze SOC si fara titluri Breaking News! Si mai recent, nu-ti poti bea cafeau daca nu citesti despre Madalina Ghenea:

Adevarul--> "Mădălina spune că a vi­sat la actorie din copi­lărie. Când DiCaprio şi pelicula „Titanic“ culegeau 11 Oscaruri, ea trăia în Slatina şi avea zece ani. Şi uite că azi cei doi au „naufragiat“ pe-aceeaşi plajă, undeva în Sydney."

sau despre: "Drama unei românce din Olanda: "Mi-au confiscat copilul imediat după naştere"". Drama unei tiganci! Aia nu e romanca venita sa munceasca legal in Olanda! Olandezii sunt foarte restrictivi in privinta dreptului de munca! Dar despre tiganii din Olanda, in alt articol!

Concluzie: Ziarele reflecta nivelul de incultura existent in Romania! Radem si glumim dar treaba este cat se poate de serioasa! E ingrijorator sa constati ca cele mai citite ziare sunt Libertatea si Click. Exista niste exagerari anormale in privinta titlurilor de genul: "Infractorul roman", "Drama unei romance", "Romanul de la Google" etc. Uite asa se trag unele concluzii idioate si lumea are impresia ca toti infractorii de pe planeta asta sunt romani. Si ne mai miram ca ne-o luam de la altii peste nas!

Exercitiu: cititi articolul "http://www.gandul.info/magazin/povestea-surorilor-duracell-trei-femei-din-marea-britanie-au-ajuns-impreuna-la-varsta-de-308-ani-8933726" si spuneti-mi care este legatura dintre Duracell si povestea acestor femei?

Comentarii

  1. in mare ai dreptate legat de click/libertatea... :(

    cat despre titlu cu duracell, ce crezi ca s-a obosit sa inventeze un alt titlu? este o traducere mot-a-mot din daily mail. asta e un alt aspect al acestor ziare. preiau stiri "senzationale" din tabloidele internationale si le traduc probabil cu google translate (cel putin asa suna unele... ca nu au nici cap nici coada).

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Eu nu ma lepad de Romania ci ea se leapada de mine!

Un nou inceput

Trei pasi inainte unul inapoi