Planuri peste planuri

In luna Martie imi faceam mari sperante asupra vremii. Spuneam sa mai am putintica rabdare, sa mai treaca cateva saptamani si sa vezi ce baie de soare am sa fac eu in Aprilie. Planuri peste planuri. Vizitam castelase prin Olanda, mergem, dregem, facem, rupem gura targului atat ca rezidenti cat si ca turisti si...si...nimic! Vremea este chiar rece pentru aceasta perioada a anului si cica ar fi trebuit sa ma bucur ca totusi temperaturile de aici sunt un pic mai ridicate decat cele din Romania. Nu stiu de ce ma tot uit pe vremea din Bucuresti ca de dus acolo intr-un viitor apropiat nu o sa ma duc dar parca cand vad temperaturile alergand tot mai sus pe scara Celsius parca salta inima-n mine. Imi vine sa arunc cateva haine la repezeala intr-un rucsac si sa pornesc catre aeroport. Singurul inconvenient acolo ar fi ca ma intreaba tanti de bilet :D (v-am povestit eu cum am venit anul trecut din Romania cu un mop la bagajul de cala? :))

Dar revenind la "dres". Ziceam ca ma fac mare gradinareasa si ma ingrop de flori si iarba pe parcelutele facute si stropite cu multa sudoare de anul trecut.Ca imi pun scaunas, masuta, imi cumpar umbreluta de soare si mai nou umbreluta va mai avea un rol, acela de scut antirahetica (si nu, nu vorbesc urat, dar pescarusii care se perinda pe spatiul meu ceresc mai scapa cate o "bombita", de hai sa tragem la loto, pe scaunul meu de Ikea, scos cu mult patos din sufragerie si adus in gradina special pentru a sta si burta mea la soare si a se bucura de semnele primaverii. Dar toate astea sunt ganduri. Bugetul ne-a fost readus la o unitate de masura sora cu acul de gamalie deoarece am aplicat pentru prelungirea permisului de munca iar acesta costa 375 de euro. De parca mi-ar gasi si loc de munca. Sa presupunem ca de acesti bani imi puteam face gradina sa arate a...gradina! Ne propuneam sa ne luam un balansoar de 90 de euro, vreo 150-200 l de pamant pentru o noua parceluta si cateva duzine de flori (petunii) pentru celalalte parcelute. Nu depaseam 300 de euro in nici un caz dar uite ca luna asta s-au prapadit in alt loc.

Dar cum mi-am creat un principiu de viata f activ: atata timp cat nu e vorba de vreo tragedie (doamne fereste) la orice pahar umplut sa vedem si partea pozitiva a lucrurilor. Prin urmare: in gradina am privilegiul de a ma bucura de 5-6 narcise, imi apar in curand 2 garofite ce mi-au rezistat pe timp de iarna. In rest, se munceste asiduu la un puzzle ce are o tema foarte comica. Alex munceste mai mult deoarece puzzle-ul a fost cadou de ziua lui. Ma bucur zi de zi de cateva carti ce mi le-a imprumutat o prietena, carti pe care vi le recomand: "Scrisori catre fiul meu" de Gabriel Liiceanu, "Prin perdea" de Aurora Liiceanu si "Un secol cu Neagu Djuvara" de George Radulescu. Carti excelente ce de fiecare data imi fac o nestavilita pofta de a citi fara oprire doar sa mai aflu si eu ce se intampla in mintea altora si cum e viata din perspectiva lor.
Astazi am facut o plimbare frumoasa catre plaja si acuma ma pregatesc sa scot din cuptor o portie zdravana de paste cu sos de rosii, busuioc si usturoi. Pacat ca nu am parmezan. Cam atat de pe taramul tarilor de jos si inmuiate cu precautie de marea nordului.

Voi ce mai spuneti?

Comentarii

  1. fa un plod si abia atunci o sa vezi ce viata mishto poti sa duci acum...citesti auzi tu...carti ! ce e aia?? :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Un nou inceput

Eu nu ma lepad de Romania ci ea se leapada de mine!

Notes to myself and for everyone who's bored