Cucerirea paradisului

Ieri desi a fost o vreme de stat in casa am zis sa indraznim sa adoptam un pic din stilul de viata al unui olandez. Ne-am incumentat la o plimbare catre Plaja Bloemendaal. Ne-am imbracat bine si am pornit la drum inarmati cu aparatul foto de data asta.
Drumul a fost scurt, ca de fiecare data cand ai autostrazi in toate zarile. La destinatie vremea era destul de convingatoare de a te face sa pleci, ca si cum nu ar fi vrut sa intri pe teritoriul ei, teritoriu ce consta intr-o imensa plaja aranjata pe margini cu fel de fel de terase. Vantul era problema. Niciodata nu am experimentat in Ro o astfel de "turbulenta". Dar pentru olandezi era ceva normal bineinteles, observam acest lucru dupa contrastul puternic dintre imbracamintea noastra si a lor. Copiii erau imbracati sumar si incaltati in slapi, adultii in sandale, pe terasa (unde am poposit ulterior) unii mergeau si desculti. Pentru ei 17 grade erau ca pentru noi, 30 de grade.
Am facut o scurta plimbare pe plaja. Mergeam contra vantului, lipindu-se nisipul de haine si intrand pe alocuri in adidasi. In apa erau omuleti amatori de surfing. Presupun ca doar profesionistii s-ar incumeta la astfel de valuri si vant dar foarte posibil sa ma insel avand in vedere natura lor de a face orice indiferent de vreme.
Foarte multi cu zmee si parapante, de fapt surferi cu parapante. Cand venea o rafala puternica ii ridica cu tot cu parapanta putin deasupra apei.
Ce s-a mai putut observa pe plaja: numarul foarte mare de meduze esuate (spune ALex)dar mie mi se pare un pic suspect pentru un numar alarmant de mare de meduze.

Concluzia care am tras-o la final de vizita este ca trebuie musai sa urmarim vremea. In momentul in care temperatura va atinge o maxima neobisnuita, de genul 28-29 grade C atunci se va da startul unui maraton catre plaja valabil pentru toata populatia. Majoritatea sosesc de la 6 dimineata pe plaja. Ei bine, suntem de acord sa acceptam provocarea lor. Intr-o zi, cu mult soare, vom fi si noi acolo! Gata de a da coate tuturor pentru a apuca un loc pe plaja. Expeditia noastra va fi similara cu primul pas pe luna facut de Armstrong. Acolo unde ne vom asterne cearceaful va trona semet, infipt adanc in nisip....steagul Romaniei! (In timp ce cititi ultimile linii din articol inchipuiti-va ca ascultati Conqueste of Paradise! si pe noi ne vedeti cocosati de umbrele si steaguri mergand in slow motion, transpirati si coplesiti de soare cu un singur gand in minte...infigerea steagului in cu.. pardon in Nisip!!!








Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Un nou inceput

Eu nu ma lepad de Romania ci ea se leapada de mine!

Notes to myself and for everyone who's bored