Inceputul Sarbatorilor de Iarna

De astazi, Olanda intra intr-o mare sarbatoare. 11 Noiembrie inseamna venirea SF. Nicolae pentru cei mici si va pleca pe data de 5 Decembrie.
Aceasta perioada este partea cea mai importanta a sarbatorilor de iarna. Incepand de azi si pana pe 5 Decembrie, cei mici vor primi ocazional fel de fel de atentii dulci. Mos Nicolae trebuie asteptat (in cazul in care iti lasa ceva) cu un pahar de apa sau vin si cu un morcov pentru calul sau alb, Amerigo. Va face un tur prin tara impartind dulciuri la pofticiosi iar pe data de 5 Decembrie, la plecare se vor da si cadourile. Cei ce nu au fost cuminti vor primi o bucata de carbune. Aspectul Mosului Nicolae aduce mai mult cu aspectul unui preot. Legenda spune ca este originar din Turcia dar nimeni nu prea stie de ce a ales sa traiasca in Spania (poate din cauza trecutului istoric mai exact spus din cauza dominatiei spaniole)

Sarbatoarea Craciunului este mai mult o sarbatoare ce tine de adunarea familiei la un loc ce are ca prim plan indoparea cu mancare :). Desi, daca as fi fost un puradel olandez as fi fost mult mai incantata de traditia impodobirii bradului, pregatirea lui pentru asteptarea cadourilor si ascultarea la nesfarsit a tuturor colindelor existente. Noi cel putin ne vom respecta traditiile noastre. De Mos Niciolaie se fac ghetutele, se curata, se cremuiesc iar dimineata vom spera ca vom gasi ceva in ele: ori dulciuri ori o nuia! :D. Iar pe 24 Decembrie ne vom impodobi bradul si ii vom pune mosului un pahar cu lapte si niste prajiturele si (optional) o pastila de debridat. La cate o manca mosu' in acea seara cu siguranta va avea nevoie de ceva pentru digestie. Dimineata, pe 25 Dec vom papa bucatele preparate in ajun si ne vom desface cadourile.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Un nou inceput

Eu nu ma lepad de Romania ci ea se leapada de mine!

Notes to myself and for everyone who's bored