Cu ajutorul vostru mergem inainte!



Ma gandesc cat de entuziasmata am fost cand am citit ca in sfarsit cineva face ceva si pentru noi, ceilalalti. Ma uit cu mare tristete pe site-ul ce trebuia sa fie, asa cum spune si titlul, un proiect jurnalistic despre anxietate. Spun cu tristete pentru ca site-ul a fost lasat de izbeliste. Din 13 Octombrie nu s-a mai scris nimic.
      Dar pana la urma, oare de ce trebuie sa asteptam sa faca altii ceva pentru noi? Un bun raspuns ar fi faptul ca avem nevoie de persoane cu oarecare notorietate in lumea ziarelor. Persoane care sa ne reprezinte, sa ne ajute sa pornim de undeva, sa ne faciliteze ideea de a fi ascultati, de a intra in contact si cu altii ce sunt asemenea noua. E atat de important sa ai sprijin, nu doar din partea celor apropiati dar si din partea persoanelor straine. Trist este ca tocmai ei, cei de pe site-ul Dar Daca nu au avut urechi sa asculte. Au strans material pentru ziarul Dilema Veche si dupa aceea nimeni nu mai zis nimic. Nu au inteles importanta greutatilor cu care ne confruntam. Chiar am dat acu ceva timp un mail catre Dl. Cristian Lupsa unde am atras atentia ca nimeni nu se mai implica pe site si am intrebat daca ma pot implica eu, ca si voluntar. Dar nu am primit nici un raspuns.

    Daca mi-ar da lumea cate un semn de fiecare data cand se intra pe blogul meu (directionati de pe Dar Daca) poate m-as urni sa scriu articole, materiale si lucruri utile care sa ne ajute sa trecem peste toate zilele mai putin bune. Anxietatea e parte din noi. O putem ameliora si putem duce o viata decenta chiar si asa. Astept cateva cuvinte din partea voastra pe adresa mea de mail:                           cristina@ionica.eu

Ce v-ar interesa sa aflati cel mai mult? Tehnici de a trece peste momente mai putin bune, exercitii de relaxare, recomandarea unor carti, povesti motivationale?



Acum imi fac datoria si postez un raspuns pentru M. M-a intrebat daca pot recomanda un psihoterapeut. Am sa investighez serios si am sa ma interesez unde anume putem solicita astfel de servicii astfel incat sa fim siguri ca nu nimerim pe mana oricui.

Un pas bun ar fi sa accesati pagina ARSM (Asociatia Romana pentru Sanatate Mintala). Momentan se pare ca exista probleme tehnice in legatura cu site-ul: www.arsm.ro dar ma voi interesa ce s-a intamplat si voi reveni cu amanunte.  ARSM este un punct bun de inceput. Eu personal am incredere in aceasta asociatie. Dar cum ziceam, am sa revin cu mai multe informatii.
  Intre timp va pot spune ce este ARSM (text preluat de pe paginamedicala.ro):

"ARSM este dedicata promovarii sanatatii mintale, prevenirii tulburarilor psihice si comportamentelor nocive si sprijina recuperarea persoanelor suferinde de tulburari de ordin psihic prin advocacy, lobby, educatie, cercetare, servicii directe si orice alte activitati legale menite să sprijine aceasta misiune.

Ne propunem sa promovam specialistii din domeniul sanatatii mintale si programele pe care acestia le desfasoara.

Ne dorim sa se contureze o retea de specialisti in domeniul sanatatii mintale in vederea derularii de programe si proiecte.

Ne dorim sa infiintam Institutii, Centre si Clinici care sa ofere servicii de sanatate mintala la cel mai inalt nivel de calitate si profesionalism.

Pe langa programele si proiectele direct legate de sfera sanatatii mintale, ARSM va derula si programe menite sa lupte impotriva discriminarii pe criterii de etnie, gen, orientare sexuala, stare civila, convingeri politice sau religioase, deficiente fizice sau psihice ori pe orice alte criterii.

Ne dorim sa facilitam accesul publicului larg la informatii legate de tulburarile mintale, prevenirea tulburarilor psihice si recuperarea de pe urma lor.

Ne dorim sa promovam in randul publicului larg comportamentele si atitudinile preventive si sa inlaturam confuziile si prejudecatile existente in sfera sanatatii mintale.

Ne dorim sa implicam institutiile statului, institutiile private, societatea civila si publicul larg in promovarea si dezvoltarea sanatatii mintale din Romania.
"



Pana la urmatorul articol astept parerile voastre pe adresa mea de mail mentionata mai sus.


Sa aveti o seara frumoasa!







Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Un nou inceput

Eu nu ma lepad de Romania ci ea se leapada de mine!

Notes to myself and for everyone who's bored