Somer: bine sau rau???

De cand mi-am dat demisia primesc de la prieteni/cunostinte/fosti colegi aceeasi intrebare si incepe sa ma irite destul de mult. Prin urmare, m-am gandit sa raspund tuturor curiosilor la intrebarea ce sta pe buzele tuturor: "Cum este sa fii somer?"
Rad un pic cand ma gandesc ca o astfel de intrebare imi este adresata sub diferite forme: din politete "Ce ai mai facut?"- adica un somer nu mai prezinta interes pentru o conversatie amicala ce are totdeauna ca punct de plecare/incheiere locul de munca; usor ironic zambind cu dintii aranjati ca la taraba in piata...albi stralucitori si ascutiti, de genul "Eu am job ce bine de mine", din compasiune "Si cum te simti de cand nu mai lucrezi?" -apreciez compasiunea dar folositi-o in doze mai mici deoarece nu am de gand sa ma sinucid; din invidie "Ce viata!!!" etc.
Vreau sa calmez spiritele mai mult sau mai putin incinse si sa va spun: Don't Worry and Be Happy for Me! Apreciez toate intrebarile voastre si vreau sa precizez ca de cand nu mai lucrez IQ-ul meu nu a scazut, din contra, pot intretine conversatii si mai vaste, diversificate deoarece eliberarea din gheara muncii iti deschide noi orizonturi, inveti sa recastigi si sa simti beneficiile relaxarii, adopti un stil de viata sanatos chiar incepi sa faci miscare si sa te gandesti serios la sanatatea ta. Exista mai nou o expresie care imi place foarte mult to think outside the box - asta inseamna sa fii liber!
Si am un raspuns si pentru cei care imi servesc replicii de genul "Da mha dar tu ti-ai permis" : orice angajat cu un minim de creier nu se avanta cu capul inainte la zeci de credite si pe urma isi baga unghia in gat cand vad ca sunt obligati sa stea la serviciu doar din motive financiare. Cunosc oameni care o duc de pe o zi pe alta si nu au o astfel de povara in spate.
Invata sa te mobilizezi un pic , fi ambitios si doreste-ti mai multe de la tine. Chiar si cu responsabilitati financiare poti pleca la mai bine. Intr-adevar, momentul de fata nu este unul prielnic pentru a-ti schimba job-ul dar asta nu inseamna ca totul e o cauza pierduta. Banii nu se castiga doar daca stai 10 ore cu fundul lipit de scaun si cu ochii prelinsi pe monitor.
Solutii exista nu trebuie decat sa indrazniti acolo unde nici nu ati visat sa pasiti vreodata!

Sau preferati sa asteptati si "Sa traiti bine!" ?

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Eu nu ma lepad de Romania ci ea se leapada de mine!

Un nou inceput

Trei pasi inainte unul inapoi