Anxietatea (2)

In urma articolului "Nume de cod: Anxietate" postat pe smartwoman.hotnews.ro pot declara ca pentru prima data am citit cu placere toate comentariile existente si tot pentru prima data nu m-am simtit furioasa pe nimeni desi ar fi trebuit si de obicei cam asa raspund la parerile ce nu sunt similiare cu ale mele. Deci pot spune ca este un progres pentru mine. Invat sa accept si parerile altora si sa inteleg ca nu este datoria mea sa le indes pe gat toate contraargumentele. Ce ma fac daca nu sunt toate corecte?!
Multi care poseda aceasta afectiune inteleg ceea ce spun iar restul care nu au trecut prin asa ceva, simt nevoia de a se face specialisti si de a descoperi in locul nostru minunatul "leac" ce implica de fapt o gandire pozitiva sau exercitii in aer liber. Du-te si fa inconjurul parcului de 3 ori si ai sa vezi ca te simti mai bine. Gafaie prin parc de 3 ori pe saptamana timp de 6 luni si esti ca scos din cutie iar pe langa asta vei incepe sa cumperi haine mai mici cu 2 numere. Impusti 2 iepuri dintr-o lovitura.
Dar asa cum oamenii sunt unici asa si tipurile de anxietati difera sau mai bine zis fiecare percepe in felul sau anxietatea. Depinde foarte mult ce anume te-a adus in stadiul asta. Expresia "a scoate untul din tine" se cam aplica in orice psihoterapie cel putin asta simt eu: sunt un cartof ce are o negreala pe el si tot scobesc cu cutitul sa curat zona, cateodata merge cateodata zona este compromisa, tai mai mult din cartof :)
Altii declarau ca de fapt daca citesti niste carti cu privire la anxietate te vindeci miraculos de parca ai fi suferit de hepatita. Altii confunda cateva momente din viata lor (si alea sporadice) mai neprielnice cu accese complete de anxietate ceea ce ma tem ca nu este chiar asa. O zi trista acuma nu te marcheaza pentru totdeauna si e chiar normal sa existe zile triste in viata ta.
M-am gandit sa evidentiez de acum incolo, printr-o postare pe blog, cum decurge viata mea cu aceasta afectiune: anxietate generalizata. Nu are rost sa detaliez ce anume m-a adus aici dar cred ca te va face sa te simti mai bine faptul ca nu esti singurul/singura cu un astfel de comportament. Pe alocuri chiar te vei amuza stiind ca la fel procedezi si tu si de ce nu...o portie de ras zilnica nu strica. Tot ceea ce voi reda va fi din propria experienta. Nu sunt doctor si nici specialist. De fapt ne-am saturat de atatea articole referitoare la anxietate si nimeni nu vine cu solutii clare dar depinde cel mai mult de noi sa ne formam propriul puzzle din incercarile noastre de a reusi sa ne simtim mai bine in pielea noastra.

Urmatorul post: O zi din viata unui anxios

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Un nou inceput

Eu nu ma lepad de Romania ci ea se leapada de mine!

Notes to myself and for everyone who's bored