Prin oras

Astazi mi-am propus sa ies din casa, macar pana la GVB sa-mi reincarc cartela de calatorie. GVB se afla la capatul tramvaiului 1 (nu numai 1 dar pe asta il iau de acasa) iar ultima oprire este Statia Centrala adica gara. Mergi 24 de statii timp de 36 de minute. O data ajunsa am intrat la GVB sa-mi iau numarul de ordine. Nu stai la coada ci extragi dintr-un aparat un numar si astepti sa fi chemat la ghiseu. Exista un display unde iti comunica atat nr tau cat si nr ghiseului la care trebuie sa te duci. Prima data cand am extras aveam vreo 20 de oameni in fata mea dar a mers foarte repede (unii nu s-au prezentat de exemplu). De data asta, desi am tras un numar, am zis sa-mi incerc norocul la automat. Bagi chipkaart-ul si selectezi suma cu care vrei sa-ti incarci cartela apoi platesti cu cardul. Toate instructiunile sunt in 3 limbi: engleza, olandeza si franceza.
Dupa reincarcare am zis sa iau iar tramvaiul 1 si sa ma lase mai aproape de centrul istoric. Vroiam sa caut V&D si sa-mi iau o pereche de blugi. Din pacate, preturile destul de piperate evident (ca doar eram in centru) iar sales-urile nu constau in lucruri frumoase chiar daca aveau o reducere de -30%.
In materie de magazine gasesti de toate: pentru cosmetice si produse de ingrijire ai Douglas, Body&Shop, Lush, produse Handmade; la V&D sunt produse Rituals, exista si plafar ceva cu De Tuin (=gradina); farmaciile am observat ca se numesc apotheek si sunt destul de rare. Cel putin pe ruta pe care ma plimb eu de obicei am observat tocmai in centru un Apotheek. In rest foarte multe restaurante, cafenele, au si ei McDonalds si King Burger dar nu de mari dimensiuni cum sunt in RO. Nu multa lume cumpara asa ceva. Ce mi-a placut mie sa gust sunt vlaamse frites. Cartofi prajiti la cornet acoperiti cu ce fel de sos vrei: maioneza, ketchup si alte combinatii. Un cornet mic+ketchup costa 2,4 euro. Asa ceva sunt la mare cautare si chiar stai la coada pentru ei :).
Am facut si 2 poze, nu ma intrebati ce reprezinta pentru ca v-am spus, momentan orbitez si nu totul abunda in placute de informare. Foarte greu sa te orientezi. Eu urmaresc liniile de tramvai si vad unde ma intersectez cu 1 sau 17.
Apoi am intrat la American Book Center unde m-am ars la plata din neatentie. Toate preturile erau in pounds si revista mea Psycholgies costa de fapt 8.50 euro. Oricum mi-o cumparam dar bine ca nu mi-am luat si altceva. Daca vedeam 5 ma gandeam la Euro si nu la lire sterline. Desi nu stiu ce cauta lira sterlina la American Book Center :).
Dupa aceea am intrat la Albert Heijn sa cumpar ceva de mancare. De ieri avem frigider si am zis sa-l "umplu". Prin atatea semipreparate nu am cumparat decat 2 sticle de suc= 1,45 Euro/per sticla (0,75 l), o cutie mica de masline 150 gr am dat 1.69 euro, 1 buc. frambozen pudding 0.77 euro, niste lavete 1.04 euro (nu mancam lavete :D), punga costa 0.25 euro (si nici punga :) ), niste salam taiat (10 felii cred)1.97 euro.
De astazi o sa avem si aragazul functional si am zis sa sarbatorim cu niste oua fierte moi. De 3 saptamani cred ca nu am mancat oua.
Foarte multi biciclisti ca de obicei, desi sunt 15 grade afara in tramvaie se baga caldura, in centrul istoric multi turisti, ii poti vedea dupa marimea grupului avand toti cate un aparat foto la gat si cate o harta in mana. Unii fac poze de pe linia de tramvai si cand li se da un claxon sar ca si arsi :). Tare funny sa-i vezi.
Vremea a fost ok: innorat, fara vant si ploaie.


ps: imi poate explica si mie cineva cum functioneaza o hota fara motor? SI de unde imi dau eu seama ca functioneaza? Apas pe butonul de pornire dar nu se aude absolut nimic. Din ce am inteles astfel de hote nu prea sunt bune.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Eu nu ma lepad de Romania ci ea se leapada de mine!

Un nou inceput

Trei pasi inainte unul inapoi