Atacul de panica (1)

    Primul atac de panica l-am avut acu 1 an cred. Simteam ca ma doare pieptul si am zis sa-mi caut simptomele pe net. Primul rezultat: infarct. Am citit si alte simptome si dintr-odata aveam impresia ca le aveam si p'alea. Am ajuns la spital unde, spre dezamagirea mea, am fost diagnosticata cu hiperventilatie. Eram convinsa ca am ceva si ca medicul nu poate detecta catastrofa ce avea sa mi se intample mai devreme sau mai tarziu. Chiar daca stii ca-ti faci cel mai mare rau cautand pe internet, e greu sa rationezi pe moment si totul se transforma intr-o adictie. Esti atat de vigilent la ceea ce simti incat e foarte greu sa iesi din transa.
    Al doilea atac de panica, care s-a soldat cu chemarea salvarii, a fost anul asta, la inceput de iulie. Era total diferit de ce stiam eu si am zis ca e imposibil sa traiesc un atac de panica. Am inceput sa am palpitatii, niste reactii in lant. Se terminau si in 5 minute se porneau iar. Aveam 140 de batai pe minut (imi cumparasem si un oxymeter sa masoare pulsul si oxigenul din sange( idee desteapta, nu? :) )); incepusem sa nu mai respir bine, sa ma doara pieptul si sa am senzatie de voma. I-am zis sotului sa sune la urgenta ca eu acolo mor. El a stiut clar ca este un alt atac de panica dar a facut foarte bine sa nu incerce sa ma convinga de asta caci nu cred ca avea vreo sansa sa ma calmeze. A venit ambulanta in 10 minute cred, m-au conectat la un EKG si traiam in continuare palpitatiile caci vedeam pe ecran cum de la 80 sarea la 140 dar altceva serios nu detecta. Mi-au zis sa inspir si sa expir pe gura, regulat si sa observ in acelasi timp cum bataile inimii incepeau sa revina la normal. Am stat asa vreo 20 de minute conectata. Diagnostic: hiperventilare. De data asta nu am mai fost dezamagita. Au fost doctoritele atat de dragute cu mine incat ma bucuram ca un copil mic ce i se daduse si o acadea drept rasplata. Atacurile de panica au continuat zilnic, nu mai mult de o saptamana incepand de a doua zi dar ulterior am invatat sa le recunosc si sa le previn cu foarte multe exercitii de respiratie.
In urmatoarele zile voi impartasi cu voi (sper sa si pot generaliza un pic) cauza acestor atacuri de panica. In nici un caz, ele nu vin din neant.


Ceea ce scriu pe blog se poate urmari si pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/anxietate2016/. Pagina am creat-o in scop terapeutic si, de asemenea, am si simtit nevoia de a avea  un pic de anonimitate.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Eu nu ma lepad de Romania ci ea se leapada de mine!

Un nou inceput

Trei pasi inainte unul inapoi